Monday, September 04, 2006

Aga me olime vihased!!!!!!!!!!!!!!



tana on esmaspaev ja taiesti vastik selline, aga alustan eilsest.Eile oli tore paev, kaisime rannas ja korjasime palme, selliseid, mis olid kookospahklist kasvama lainud , tirisime 3 suurt palmi oma krundile, sellised pea 2 meetrit korged, eks neid myyakse poes kindlasti ka, aga siis peab ju maksma.Siis laksime teise randa ja votsime vaiksemaid, mingi 7 tykki, olid mingit teist sorti ja siis veel teeaarest bambust, mis oli maha loigatud ja vel 2 korda 10 erinevat palmimoodi istikut, panime koik krundile maha, et eks nais, mis ja kas neist tuleb, nagu noor Mitsurin.leidsime koha ka, kust ilusaid vaikesi kive saab, aga kuna oli pyhapaev ja rahvast rannas palju, siis otsustasime, et tuleme teinekord tagasi.
meiesugune voib siin riigis olla jarjest 90 paeva, siis peab 72 tundi kuskil valjas olema. Et me saaksime oma autoga Panamasse minna, pidime votma mingi toendi kusagilt, et seee auto on ikka meie oma ja nii.Suundusime siis tana seda paberit omma lahimasse linna votma, leidsime koha, koigepealt pidi kuskilt korvalt tanavalt mingist x kohast marke ostma ja siis oli pikk saba ja lopuks selgus, et meie ei saagi oma autoga Panamasse minna, kuna meil on 2 kehtivat avariid.Siin on selline taiesti jabur kord, et kui keegi sulle tagant otsa kytab, nagu meiega just juhtus, siis selle autoga ei saa riigist valja soita enne kui asi on lopetatud, kummalgi teineteise vastu noudmisi ei ole.meil muidugi Luisi(see, kes meile seal poolsaarel kuu tagasi otsa soitis)on noudmisi, lasime isegi yhes kohas pakkumise teha, mis meie tagumiku ylesloomine maksab, oli 700 taala, see oli talle liiga kallis, et tema seal poolsaarel on odavamad hinnad.Isdsand, ega me ei hakka enam sinna poolsaarele loksuma, taiesti kohutav tee, ja see pole nagu yldse meie probleem, tema ju soitis sisse.Kuna meid see tagumiku kuju nagu vaga ei sega, siis pole me sellega rohkem tegelenud, meie advokaadil oli San Joases ka vaadatud yks autoparandaja valja, aga eelmine nadal, kui maa ostsime ja see tyyp pidi ka valja ilmuma, siis ta lihtsalt ei ilmunud ja meid see ei morjestanud ka eriti, aga nyyd nagu oleks meil autoga vaja riigist valja minna ja selline jama.helistasime Luisile ja ytlesime, et olgu 500 taala olla ja tulgu San Josesse, et meil on kiire ja lopetame selle asja ara, tema , et ta peab raha alles otsima, no palun vagaSiis helistasime oma advokaadile oma 30 korda, ta oli vaga hoivatud, nagu ikka, kui sul on kedagi vaja.Advokaat ytles(kui Mart oigesti aru sai) et ehk ikka saab sellise paberi, et saab soita.Ma olin juba sellises staadiumis, et oleks selle Luisi ara kagistanud, et mida asja, meie pole yldse syydi ja nyyd peame siin voimlema.Ja peale selle, see teine avarii, see oli sellel autol yleval, kui me selle ostsime(nii osta ja myya ka tegelikult ei saa)aga see endine omanik toi hiljem meie advokaadile selle paberi politseist, et asi on loppenud, aga seal serveris on neil ikka, et on pooleli.Anna kannatust.Soitsime San Isidrost kodupoole ja jmina olin eriti alguses kurb ja parast vihane, Mart oli rahulikum.Siis helistas ta(joudsime yhte levikohta)ICEsse(elektrifirma), et kus meie tehnik koos varuosadega on.Alguses raakis Mart selle tydrukuga, kes meid eelmisel nadalal seal teenindas, aga siis see andis telefoni tehnikule yle ja sama hasti oleks voinud karuga raaakida,blbobmboblemeoeneubjhbkmrl,gdpbduobsjlkwelkwe No jah, selge.Sa void inimesel oelda vaga aeglases korralikus hispaania keeles, kysida ykskoik mida, ja vastus on jalleäKDHJGFälskdjfÄLKDFJA'ÄÖLDRGJAÄLÖKFGJÄLK
Inimesed, kellel on vist 2 klassi haridust, ma ei tea, mis nad kyll sellest elektrist teavad.Mart raakis niimoodi telefoniga umbes 10 minutit, siis kone loppes, et homme helistame uuesti, oigemini nemad helistavad meile, haha , ja mart sai taieliku vihapurske.Ma arvan, et ta oleks kyll kellelegi9 midagi teinud, kui keegi oleks ette jaanud.Minu rahulik Mart.Kuaidas on voimalik, et koik on idioodid.kas me oleme lollidemaale saatunud?Kui sellised tulevad meile elektrit panema, panevad kindlapeale hoopis gaasiJoudsime vaevalt koju, kell oli mingi 4, sadas taiesti pooraselt, kui juut ytles, et mingi hull helistas ja raqakis mingit arusaamatut keelt ja ta ei saanud midagi aru,. aga vist meie tehnikud soitsid krundi peale valja.Ei ole voimalik, tormasime jalle paduvihma kaest autosse ja krundile.oige pea olidki kohal, ma annan Mardile au, et ta selle mehe 1.sonastki aru sai, see oli lihtsalt taiesti arusaamatu, mida ta raakis., vanem mees juba.Noorem oli ka kaasas, kes oli autojuht, tema raakis normaalselt, ytlesid, et on 2 voimalust, et kuna meie juures jooksevb korgepinge ainult, siis kas ostame oma transformaatori, mis on 400 taala voi kysime nende kaest, kellel laheduses see juba oli.Me peame nyyd oma tuleviku voimsused kokku arvutama, et palju voimsust meil vaja laheb ja kindlaks tegema, et kui me toesti selle suure purgi endale ostame, siis meie laheduses olev maja, kus pole elektrit, end sinna rahamaksmata taha ei yhenda.Sest see purk ei maksnud, mitte 400 taala , vaid 4000taala, aga mis neil tehnikutel sellest, yks 0 siia sinna.Kui nyyd ICEsse laheme peame uurima, kas teeme lepingu, et see on ainult meie purk, voi mis garantiid meil on.Igal juhul asi liigub ja viha on ka juba lahtunud.Uurime voimalusi, kas saab minna kellegi teise autoga yle piiri, kui me enda omaga ei saa millegiparast, Mart just helistas jalle Luisile, see on nyyd valmis lepingu tegema, et maksab pool kolmapaeval ara ja teise pool mingi aja parast.Eks meie advokaat siis teeb selle lepingu.me seda 500 taala autoparanduse peale panema ei hakka, meil polnud plaanis mingit transformaatorit osta, voib olla laseme endale veel 7 korda otsa soita, siis saame raha kokku, eelarvevalise...Siis on variant piiri peal kellelegi maksta, mingi 80 taala per nagu, et saab tunni parast tagasi tulla, ei pea 72 tundi ara olema ja siis on variant, see viimane, mis meile koige vahem sobib, et soidame bussiga Panamasse.Sest me tahaks akki yhtteist osta, naiteks mootorsae voi midagi ja siis ei saa ju saag kaeotsas tagasi jalutada, et see oli mul minnes juba igaks juhuks kaasas..Sinna Panamasse minekuga oli meil juba minevikus nii suured probleemid, et tootasin mitte kunagi enam sinna minna ja nyyd jalle algab otsast peale.
jutt jargneb,ja kirjasopradele vastuseks , et guacamolle on avokaado(kyps) ja sibul ja tomat ja koriandrilehed!!!!i( see on siin obligatoorne), jalopenapiprad ja palju laimimahla ja see koik tykeldada ja avokaadod kahvliga puruks litsuda.Aga arge seda kodus jargi tehke, kui teil haid avokaadosid ei ole.

3 comments:

Veljo Konnimois said...

huvitav kui kaua neil võtaks aega, et jõuda oma arengus mõne euroopa riigi tasemele? Ma kujutan ette Eesti Energi ootesaali närvilisust, kui meil asjad sama kiiresti ja segaselt toimiks. Kevadel kui ma oma krundile elektri lasin panna, siis oli juba selline tunne, et mida pagana pärast nad seal nii kaua teevad. Iga ühega arutati kõik läbi, täideti kõik vajalikud paberid jne. jne. Aga kokkuvõttes võttis see ikkka 100x vähem aega vastu kui teil seal. Mart pea vastu - meil siin taas valmisised ja asi kipub minema CR stiilis. Nüüd on kari lolle kohal, kes tahavad Rüütlit tagasi upitada, aga õnneks on samaväärne hulk oponente vastass, kellel nati rohkem mõistust peas ja just it - enam vähem ühe vitsaga nad löödud kõik seal.

Me ise hetlkel rapsime kolmes vahetuses, kuid sellegi poolest lähen ka käesoleval aastal kõigile messidele, seda õiget "rahalehma" otsima.

anett said...

tere armsad vanemad,
no on teil seal ikka inimesed, nad tunduvad veeelgi aeglasemad kui tsiillased. See koristaja lugu muidugi on mulle tuttav, senora rosa ju ka magas diivani peal hari kaes, et kui pereisa koju tuli, siis hakkas kohe midagi pyhkima. Ja nad niiii kaua pyhkisid ja toimetasid,aga tulemus oli ikka kohutav.
meil on siin ilmad suht kesised, hommikud on vihmased ja ohtud on ilusad ja paikselised. Noh see sygis on juba tulemas...
Mul on homme ja ylehomme toopaevad (viimased) nii et nyyd saan 2 paeva koolist eemale. :)
Laksin Jansu juurde trenni jalle!
Kodus on muidu koik rahulik...saame koigega hakkama :)
Loodan et teie istutatud palmid vorsuvad joudsasti ja vaga korgeks :))) Ning loodetavasti saate ikka oma autoga panamasse minna, NO ON ikka systeemid seal, koik on nii keeruline..
Pikka kannatust :)
musimusi
tytreke anett

cikumiku said...

No tere üle pika aja! Õudne kannatuste rada see poeskäik ikka! Ma oleks ammuuu hulluks läinud! Jätkugu teile ikka pikka meelt seal kohalikega jauramiseks. Hea, et Mart ise ka asja jagab, ma kujutan ette, et te oleks muidu saanud samasuguse elektrikapi nagu seal enamik on, et kapist tuleb välja selline poolemeetrise läbimõõduga pundar juhtmeid, mis kõik suunduvad kusagil suunas, teadmata suunas... Miks te Panamasse peate minema? Mind ka huvitab, et kas te nüüd peategi iga 90 p tagant maalt väljas käima? Miks? Kas kõik ameeriklased, kes sinna kolinud on, teevad sama? Siis mind huvitab veel see, et palju inimesed seal palka saavad? selle iseseisvutu mõtlemise peale? näiteks kui te peaks endale palkama tööjõudu - mingi majapidajanna vm, et siis palju tema palka saaks? ja kas sina Jana peaks siis kogu aeg tal kõrval kepiga seisma ja osutama, et nüüd see prügi tuleb visata sinna kasti? Selle jutu kirjutasin valmis juba üleeile, aga üles ei riputanud. Nüüd lisa.

Täna lähen astroloogi juurde. Põhjus väga lihtne – see, mis toimub meie uues korteris, on kaugelt normaalne, rääkimata sellest, et seda võiks naljakaks pidada. Ükskõik, kui palju raha me investeerime või kui puust ja punasest ma mingile ehitajale (teenuse pakkujale) oma soovid teen, ei ole ma siiani veel ühtki ÕIGET asja saanud. Lisaks sellele laguneb meie uus korter igast otsast, kusjuures, me ei ole veel oma ehitajale kogu raha ära maksnud, mis tähendab seda, et meil käib pidev remont, kuna nemad peavad oma sitta kogu aeg üle tegema. Kas see on tõepoolest tänapäevane ehituskvaliteet või on miski muu needus mind tabanud, selle kavatsen täna välja uurida. Osad inimesed arvavad, et ma lihtsalt olen liiga nõudlik. No tere talv, kas see on liigne nõudlikkus soovida, et lagi läbi ei tilguks, et uksed käiksid, et vetsust läheks junn alla, mitte ei jääks sinna kenasti keerisesse keerlema, et lambid läheks ikka lülitist põlema ka, mitte, et lihtsalt seinas on lambikoht, valgusti ripub ja on hästi küll… Ja kui proua astroloog nüüd ütleb, et nii, müüge oma uus korter maha, ning tema näeb, et minu õige elupaik võiks olla eestist tuhandete kilomeetrite kaugusel, ühes väikeses ladina-ameerika riigis, siis watch out jana ja mart – here I come . Õigem oleks vist öelda, et here we come, sest vaevalt immi ilma minuta siia tahaks jääda;). Ma usun sellised pisiasjad mind seal maal ei ärritaks, aga siin ajavad need asjad mind äärmiselt vihaseks. Ma võin selgelt täna välja öelda, et lisaks taksojuhtidele vihkan ma nüüd ka ehitajaid, ja mitte lihtsalt vihkan, vaid ma …. urrrrr. Kuigi, lugedes nüüd tänast blogi, saan ma aru, et te seal vähem marus ei ole. Teie õnn on ikkagi see, et Mart jagab nats asja ja päris kotti talle pähe tõmmata ei saa. Meiega on teine lugu, kõik ajavad siuksest udu, aga ega ma ka jonni jäta, nõuan oma ja nii kuluvad närvid, pea läheb igapäevaga hallimaks (õnneks saab juukseid värvida) ning olen pälvinud ehitusmeeste seas tohutult ebameeldiva in-e tiitli. Mis mind muidugi absoluutselt ei kõiguta. Ma nüüd saan väga täpselt aru, kui Tõnu CR-s ehitusest rääkides kergelt värisema hakkas ja hääletoon 3 korda valjemaks muutus. MA ei uskunud, et asi nii hull, aga on ikka küll. No leenu sõnul on tõnu ka perfektsionist, aga mina seda ei usu, ma arvan, et ta lihtsalt tahab oma raha eest saada asja, mida ta tellis, mitte selle aseainet… aitab nüüd küll mu siunamisest, loodan, et tänane õhtu toob arutust. Teile sinna ikka need kõigeparemad soovid terv. Ciku