Friday, March 07, 2008

istub SIIN minu kõrval ja nõuab shokolaadi

oleme siin praegu San Joses hotellis ja Mart on minu korval ja nouab shokolaadi.Ta on karbeskaalus ja me saime ta tana kell 1 haiglast katte.See on lihtsalt uskumatu!Ja homme soidame koju.Lugesime just koos eelmisi kommentaare(mina olen ennem neid ikka mitmeid kordi lugenud juba).Ja mart ytles, et kirjuta kohe nyyd koigile.Me oleme nii onnelikud ja ma ei tea, kuidas teid koiki tanada.Sygav kummardus teie koigi ees.Ma olen siiani nii tanulik, et elu on mind kokku viinud nii paljude heade inimestega, kes meid ikka oma sydames hoiavad.Ma kallistan teid !
Mone sonaga siis , mis juhtus.9.veebruaril laksid Mark ja Mart lendama ja 5 minutit peale ohkutousmist jai lennuki mootor seisma, Mart tegi hadamaandumise, pold oli liiga lyhike ja nad kihutasid vastu puid.Mark paases kergemalt, delta mootor lendas talle selga, selg sai porutada, poseomblus, suur muhk peas, jalad katki, aga Mardiga oli vaga halvasti.Suur lahtine peahaav, mille kohta mulle alguses oeldi, et ajud valjas,4 parempoolset roiet katki, naos koik luud katki,sormed ommeldud ja parem jalg lohki.Hambad lendasid ka koik valja, vist on moned alles.Mart oli 2 nadalat reanimatsioonis, peale 36 tundi oeldi mulle, et ta hakkab paranema, vist tuleb kriisit valja, esimesed 2 tundi aga oeldi mulle, et lootust ei ole, vangutati ainult pead.Mart ei olnud nadal aega kontaktne, aga mitte koomas, nad lihtsalt pumpasid talle mingeid rohtusid, sest vahel nagin, kui rohu moju hakkas kaduma, olid tal hirmsad vaevad, pisarad jooksid.Kui ma poleks ta varbaid nainud, poleks ma teda ara tundnud, nii punsunud ja moondunud oli koik.Silmad potisinised ja kogu pea oli nagu ohupall.Siis nadal parast onnetust ta akki arkas taielikult, eks vist vahendati neid drooge ka, edasi loi jalast poletik ja siis kopsupoletik.Algul hingas masin tema eest, aga siis nad panid talle selle toru korisse, et ta iseseisvalt paremini hingata saaks.Esimeses haiglas oli ta siis natuke yle 3 nadala ja siis saadeti siia San Josesse, et plastilisele naoopile.3 paeva tehti koikvoimalikke pilte ja uuriti silmi ja nina kogu nagu ja Mart ise ytles, et tema naopilt nagi valja nagu oleks keedetud muna vastu seina visatud, yleni mikromorasid tais, vististi koik luud on katki, aga loualuu on terve.Parem jalg on tal ikka paistes ja tallaalt sinine suurest porutusest, tana ostsime kepi, vaikest maad saab ta nyyd kondida.Aga arstid arvasid, et see naooperatsioon oleks vaga suur ja tosine tegemine ja tema organism veel nii nork sellest kuu aega podemisest ja voitlemisest ja kuna need luud on selle kuuga juba oma kergelt valedele kohtadele kokku kasvanud, siis tuleb need nagunii lahti murda ja see oleks tema puhul praegu risk, et tal voib poletikke tekkida ja pole vahet, kas seda teha hilje, kui ta juba jalle tugev on.Ja nii ta mind hommikul yllataski, kui helistas, et tulge mulle riietega kell 1 jargi.Ja siin me siis nyyd oleme.Anett lendas Eestisse tagasi, Mark lendab 24 marts Londonisse tagasi.Homme hommikul soidame koju.Oma lastele olen ka nii tanulik, kuidas nad mind toetasid ja me koik yksteisele toeks olime ja see oli nii sydantsoojendav, milliseid meile ma sain teilt, head inimesed,uskuge, mida annate, seda saate tagasi.Armastage ja õnn olgu teiega.Ja ka koik teie, kes te ei kirjutanud, aga mottes meiega olite voi kyynalt kaisite kirikusse panemas voi oma sydames head soovisite, suur tanu, te koik olete teinud uskumatult palju.Nautige naistepaeva, mul just tuli meelde, et homme on.Mina soidutan oma moranenud keedumuna homme koju ja katsun teepeal teda voimalikult vahe raputada.kalli kalli, jana

20 comments:

Anonymous said...

Meil on niiväga hea meel, et teil on häid uudiseid!!!!!! Soovime omalt poolt Mardile hästi kiiret paranemist ja oleme ikka mõtteis teiega!!!!!
Kristel & Sven

Sirka said...

Kullakesed!
Jana nagu sa tead, loen teie blogi igal hommikul. Eile just rääkisime, et ei ole teist mingit uudist. Ja nüüd siis täna rõõmus sõnum blogis!!!!!!!
Suur kergendus ja hea meel oli seda lugeda!!
Oleme ka edaspidi teiega ja mõtleme teie peale, sest selge on ju see, et samapalju jõudu, energiat ja õnne läheb teil ka edaspidi vaja.
Olge tublid mõlemad!!!!
Siiri ja Gunnar

Anonymous said...

Üleeile üle tüki aja lugesin Teie blogi. Oleme mõtetes Teiega! Ja nii-nii hea meel on lugeda, et kõige hullem on möödas ja Mart kodus! Kallikesed, jõudu teile ja kosuge ilusti! Sina ka Jana, puhka nüüd natuke ja kosu. Kalli-kalli! Teve & co

Anonymous said...

Kallid Jana ja Mart!
Meil on sydamest hea meel kuulda haid uudiseid ja todeda, et eestlased on ikka yks ararvamata kokkuhoidev ja vastupidav inimtoug. Soovime Mardile joudsat paranemist ja sinule jaksu edasi minna seda teed mis valinud olete. Tore on, et huumorimeel teid maha pole jatnud, positiivne motlemine on see mis paastab nii monestki lootusetuna tunduvast olukorrast. Ja nyyd soovime ainult koike koike head, sest nii peab olema, et parast raju tuleb jalle paike valja ja koik laheb kenasti - tasakaal peab siin ilmas olema, lihtsalt peab!
Ly ja Raigo Montenegrost

Anonymous said...

Kallid Jana ja Mart!
Rõõmupisarad on magusad. Nii hea oli lugeda Mardi paranemise ja kosumise kohta. Ja heameel on veel selle üle, et sinu huumorimeel ja sõnakasutus on ka sellises olukorras säilinud ning sa ikka jõuad. Ma luban, et meie jaksame ka hoida teile pöialt ning mõelda teie peale. Jõudu ja kannatust teile mõlemile. Urve

Anonymous said...

Kallid sõbrad!
KES SAAB JA SOOVIB AIDATA!!!

Mõtlesime siin kodus Eestis, et kuidas reaalselt saaksime ühiselt Mardi jaoks midagi ära teha. Ja leidsime,et parim viis oleks seda teha sel viisil:
a/a 221016904225
Jana Stukis

Veljo Konnimois said...

Tead Mart! Mul ei ole sõnu... Minu kartused osutusid tõeks. Mitte seda, et oleks juba aegadest ammustest midagi sellist osanud oodata ja karta. Sest öeldakse, et nii ei tohi mõelda, nii võib ka minna.

Aga nii kui sai teatavaks, et sinuga on midagi juhtunud, siis mõte oli vaid üks. Meil on siiralt hea meel, et kõik nii lõppes. Mine tea, milleks see kõik vajalik oli. Nüüd on mida lastelastele rääkida. Peame olema õnnelikud, et elu koos sinuga läheb edasi. Kõige paremat teile sinna! Kiiret paranemist, tahet ja head õnne, et kõik laabuks.

Oktoober 2009 pead sa igatahes mulle garanteerima, parimad võttenurgad. Ja ma ei taha kuuldagi, et sealt ja sealt künka otsast avaneb see ning seesugune vaade.

Jana... Võta Mardilt ümbert kinni ja tee seljale sõbralik patsutus minu poolt. Muud ma ei oskagi hetkel soovida, kui vaid saaks seda ise teha.

Mõtteis teiega,
Veljo perega

Anonymous said...

Loeme, ootame, kurvastame, rõõmustame koos teiega!!
Pidage vastu!
Raul & Olivia

Anonymous said...

Kallid Jana ja Mart,
...suur kergendus oli Teist kuulda! nii tore, et Mart haiglast väljas ja koos oma "superkoju" saate naasta! - ega Mardil muud üle ei jäänudki, kui et ruttu-ruttu terveks ja vägesid juhtima:)
Hästi palju tervisi ja jõudu Teile - (NB! Mardile natuke rohkem:)
aire, peeter

Anonymous said...

Tere!!!
Seda uudist oli küll suur kergendus lugeda.
Selline parandamatu optimist nagu Mart saab Jana toel üle kõigist probleemidest, mis talle iganes ka elus ette ei tule. Sellest punktist saavad ju asjad ainult paremaks minna. JÕUDU!
Mart ja Liina

viivi said...

Kallid Mardi ja Jana sõbrad!
See on tõesti Maarika poolt üks tänuväärt ettepanek,et kes saab ja soovib,see võiks aidata.Ühtsuses peitub ju jõud ja olles kursis sellega kui suur arve haiglast neile esitati ja pole sugugi kindel,kas kohalik haigekassa üldse midagi enda kanda võtab,siis ükskõik palju meilt sinna arvele laekub-ABIKS IKKA!
Loomulikult on head soovid ja pöidlahoid samuti suur abi.Ometi paneb saatus meid mõnikord olukorda,kus oleme sunnitud sõltuma rahast.
Kel on võimalik - tehke väike heategu!Kui meid on mitu - saab sellest suur heategu!

Kõigile päikest!
Mardile - varesele valu:)))
Janale kallistused!

viivi

Unknown said...

Kullakesed,
See on parim uudis. Päris ausalt ei suutnud ma seda toimunut tegelikult uskuda. See tundus nagu ulme.
Mul on siiralt hea meel, et kõik paremuse poole läheb.
Mu ema on alati öelnud, et kõik halb on millekski hea ja läbi selle oleme ka alati kõigest välja tulnud. Samas hetkel ma ei suuda küll toimunu head poolt leida, aga küllap see kuskil ikka pesitseb.
Te olete üheskoos nii tugevad ja maailma ühed positiivsemad inimesed. Loodan südamest, et väljute sellest võitjatena:)
Kalliralli... Marti tuleb vist õrnemalt kohelda.
ClaireVirkko

Anonymous said...

Kallikesed...
Hea on kuulda teist,et hullem möödas.Olge tublid,soovin kiiret ja head paranemist Mardile,ja Jana-Sulle jõudu.Teil on üksteisega väga vedanud, see teeb ka mured väiksemateks muredeks. Mõtlen Teie peale tihti,kallistused!!!
Virge

Anonymous said...

Armad Jana ja Mart! sõnulkirjeldamatult hea ja kergendav on lugeda, et olete lõpuks tagasi kodus, Adelante kaunis ja hubane keskkond annab Mardile kindlasti palju jõudu ja energiat veelgi kiiremaks paranemiseks. Anetile vahedat sulge eelseisvatel riigieksamitel! Kõikidele Teile soojad-soojad kallistused, kuigi me ei kirjuta, ei tähenda, et me ei mõtleks Teie peale iga päevast-päeva. Absoluutselt!! parimatega, Regina ja Roland

Unknown said...

Tere Mart, Jana ja Teie pere!

Tagant poolt ette liikudes, siis on väga hea meel, et taastumine toimub ja jõudsalt. Raske on lohutada ja häid sõnu leida....aga siiski õnnelik õnnetus. Suur osa kuulub tublidusest endiselt Mardile, kes leiab ikka ja jälle jõudu, et kõigist raskustest läbi tulla. Jana! Sul on imeline pere ja õnneks raskused teid ei murra;) Tõesti on oluline, et Sa nüüd ise üle ei pinguta ja leiad ka aega enda kosutamiseks. Kes siis Sind muidu pärast viitsib kosutada:)
Ah jaa! Meil on nüüd talv. Lumi on maas ja puha. Lumi- see on selline külm ja valge asi, mis taevast maha sajab nagu manna, kui te juhtumisi ei mäleta.
Mardile veelkord palju tervist ja jõudu paranemiseks!
Unes näeme:)

Marek ja mu tubli pere.

Anonymous said...

Kallis Mart!

Palju, palju õnne sünnipäevaks soovivad Marika ja Rene

Anonymous said...

Kallis Mart!
Elu on täis imesid, tõuse ja mõõne, üllatusi ja pettumusi, õnne ja ebaõnne, armastust ja lahkuminekut...loodame kogu südamest, et Sinu päevad on täidetud vaid üdini positiivsega - ülima õnne, silmipimestava armastusega JANA, MARKi ja ANETTi näol, tohutu vedamise, raudse tervisega ;) ja väga heade sõpradega.
Palju õnne sünnipäevaks! See SÜNNIPÄEV on suisa eriline, kas pole? ;)))

Regina ja Roland

Anonymous said...

Hei.
Pole kahjuks jõudnud lugeda Teie seiklustest ja siis korraga selline pommuudis sõpradelt jõudis ka minuni.
Aga õnneks on kõikse hullem möödas.

Aga suured kallid Teile sinna ja et kõik veel paremini läheks!

esther

Anonymous said...

Palju õnne sünnipäevaks Mart!
Aire ja Peeter, Madis ja Kaili ja Ott

Veljo Konnimois said...

Mart! Palju õnne sünnipäevaks ka meie poolt! Veljo perega