Wednesday, November 03, 2010

NODZU ABI

just, nagu sealt karupoeg puhhi raamatust, on nyyd meil ka punane alert valja kuulutatud.me oleme maailmast ara loigatud, onneks on veel vett ja elektrit ja internett:)
ma pean ytlema, et maailm ikka hoiab meid, eile , kui oli terve oo kallanud ja hommikul oli ikka koik veel hall , motlesime, et laheme gregi autoga ylevaatust tegema San isidrosse, eelmisel korral see pann labi ei lainud.Soitsime uvitasse, kus gregi auto teeninduse ees meid ootas ja yllatus yllatus, nad olid ise kainud ja ylevaatuse ara teinud.See oligi saatus.me soitsime ainult Dominicali ja kleepisime yles 5 silti, et meil tuleb reedel prantslasest dj ja suur pidu.koju tagasi joudsime kell 12 paeval.kell 2 kukkus meie hotellist 200 m uvita poole, kes maletab bensiini jaama, seal 10 meetrine tykk teed 10 meetri sygavusse kuristikku, onneks keegi sel hetkel teel ei olnud.Teed lubati parandama hakata kuskil nadala lopu poole, ma ei tea, kas pannakse ajutine sild voi taidetakse see kuristik ara, aga praegu naed inimest ja hyyad talle, aga labi ei saa isegi jalgsi, tohutu jogi voolab.Motlesime, et nae, kus vedas, et kojiu joudsime, muidu oleks pidanud 4 tunnise ringi tegema, aga ei, ka see teine tee on kinni, seal on 4 maalihet.nii et need,kes praegu tahaks San josesse soita, peavad seda ainult lennukiga tegema.jakos saab soita ainult 4 vedu autoga, koik on vee all, paritast ja Queposest raakimata.ja muudkui kallab, nyuyd on sadanud jutti mingi 36 tundi ja nagu keegi oleks vanni ymber kallanud.Pidu meil muidugi olema ei saa, kui siis ainult meie kyla inimesed saavad tulla, aga praegu ei julge keegi enam kodunt ara minna, kes teab, kas tagasi saab.ja ega koduski kindel pole.janika, kes valvab yhte candalase maja, hakkas 3 paeva tagasi koju minema, teadis, et nyyd veel see viimane magi ja siis on maja, aga mida ei olnud, oli magi ja nyyd on yks tuba juba vaheke viltu, porand tahendab, koik soitis lihtsalt minema.eile, kui Dominicalis kaisime, soitsime maantel mingi 100 meetrit lihtsalt piki joge, truubid ei vota vastu ja nii need teed minema uhutakse.mart soitis praegu poodi olut ja syya ostma, sest arvata on, et varsti on poes koik otsas.
Ja siis veel see vaike asi, et nicaragualased votsid kariibi pool vaikese costa rica saare endale, panid lipu yles ja nyyd pidi YRO tulema meid paastma.
NODZU ABI

Jana, Costa Rica

12 comments:

Anonymous said...

jestas kyll!!! kohutav...no varuge siis syya vahemalt...ja anna ikka teada kuidas see vihma asi seal teil laheneb...mure suur!

Anonymous said...

Tervitused-tervised, Jana!
Ma nüüd lugesin korraga kohe mitu blogiposti läbi... ja nagu ulmefilmis teil see olu seal. :)
Praegu üleüldiselt inimestel kummalised ajad, kuidagi eriti tihedalt paljudel igasugu läbielamisi ja draamat ja muud hääd ja paremat, nii et pea käib ringi. Vähemalt tundub mulle nii, vähemalt minu inimeste keskel. Väga intensiivne on kõik kuidagi.
Teie ilmastikuoludest muidugi rääkimata...
Mäletan, kuidas me ise kunagi ikka seal vietnamis ühe korraliku taifuuni läbi tegime. Turvalistes oludes ise muidugi. Läksime veel autoga õhtul hilja teist mere poole uudistama: ainult rottide hordid kimasid hullunult ringi ja taevas lendasid banaanipuud. Ja kui autost välja üritasime tulla, siis see rajutuul oli KUUM !!!
Üsna väike tunne tekkis. Hommikuks olid aias majade ümber banaanipuud igalepoole laiali lennanud ja tohutu tohuvapohu, aga tosin usinat kohalikku aednikku koos sugulastega juba koristasid rõõmsalt kõike seda pahna ja elu läks juba õhtul rõõmsalt edasi. :)))
Ja sama jama vihmaperioodil nende teedega, mingist kaardist ringisõitmiseks kasu polnud, kunagi ei teadnud, kas teed ikka parasjagu on olemas või on jälle kuristikku kukkunud.
Jääb loota, et teil vähemalt elekter alles jääb. (Muidugi meiesugune nõukogude kooliga inimene, "tubli pioneer" saab hakkama igas mõeldavas olukorras :P)
Et siis püsige ilusti oma urus ja puhake ja nautige rahus! Oh Jana, et siis lausa looduskatastroofi oli selleks vaja, et teid ka korra niisama lebotama saada ;-)
(p.s. ja ma loodan, et selleks, et sinu unistus päris oma aastakesest teoks saaks, ei pea te mardi ja läpakaga just metsikute maalihete tõttu maismaast ärarebitud üksildasele saarele sattuma! :)

Muidu mulle meeldis Regina soovitus ühes kommentaaris, et nõu ei oska keegi anda peale targa iseenda, tuleb ise see kõik endale välja unistada, mida hing tegelikult ihkab. Aga seda väikest asja sa ju oskad!!! :)))

Ja p.p.s, üle kõige meeldis mulle sinu lause: "Sellised inimesed, kes nagu kohvrid maha panevad, suitsud ette panevad ja esimesed kysimused on olu ja internett, nendega tavaliselt probleeme ei ole." Nii elutervet filosoofiat pole ammu kuulnud, hi-hii, ja veel sinu mõnusas sõnastuses. Nii et jah, selle sinu raamatu ma ükskord hangin kindlasti.
Kalli-kalli,
Aiki

Anonymous said...

Kallid sõbrad!
Tulge ära koju. Meil ainult tibab seenevihma. Mõnus soe sügis on.
Kallid teile! Hoidke ennast!

Regina

Anonymous said...

Regina, kallis, ma ju olengi kodus!
Vihma sajab endiselt nonstop.Mart just kais kuristikku kontrollimas, aga ei saa parandada, kuna ka muudest kohtadest on tee ara langenud ja ee saa masinaid tuua ega materjali.meil on praegu ka yhed ticod siin vangis, ei saa koju, votsid toa.koik katused lekivad ka kergelt, sest lehed takistavad veel voolata.Eile tahtsime roostes toole yle varvida, aga ohu niiskus on nii suur, et varv ei hakka toolidele peale, eks ma siis hakkan vist toesti raamatut kirjutama.Parritas, kus eile oli vesi tanavatel puusani, on juba rinnuni, elektrit veel on, isegi internetti ja homme on pidu:)
Aitah, Aiki, nii pika ja armsa kommi eest, uusi raamatuid ju pole, pikad kommid on ka nii head, musid, kallid, jana

mark said...

http://www.facebook.com/photo.php?pid=111126&id=100001599195595

Anonymous said...

NONII!
Pealinnas toimus suur maalihe Escazus, praeguseks on 17 surnut ja 15 kadunud, aga ohvrite arv touseb iga hetkega.kogu maal on punane aletr kuulutatud, aga eriti meie piirkond Pacifico Sur ja pacifico central, sest meil sajab nonstop ja keegi ei tea, millega see lopeb.vesi laks ka ara, aga meil on onneks paak.
Sierra de Muertes on ka tee kinni, nii et keegi ei saa kuskile, kus oled, seal oled.meie oleme onneks kodus, mart hakkas konjakit jooma, hihi

Anonymous said...

Uudis, kes maletab seda krokodillisilda jaco juures, see sild kukkus kokku ja krokodillid on nyyd mooda jacod laiali:)

Anonymous said...

uudiseid veel.
15 silda on kokku kukkunud, parritas soidavad inimesed mootorpaadiga tanaval, autod on akendeni vee all, suured jeebud veavad umbes 2 autot noori otsas, et vool ara ei viiks, ei vett ei elektrit, poed ja restoranid on koik suletud, 1000 inimest kodudeta, yhes majas tousis vesi 15 minutiga katuseni, ja need majad ei ole koik kilest ja pllekist, moni on taitsa ok, escazus surnute arv touseb, meie oleme veel elus:)
prognoos on, et 18 tundi sajab veel jutti, eks me nae, ytles pime
tervitades, jana

Anonymous said...

Janake, kallis! Ma tahaksin tõesti elada muretult, kuid hetkel ma väga muretsen teie pärast. Looduse vastu ei saa me keegi. Kui see jama seal veel kaua kestab, siis pole ju pääsu kellelgi. Te olete ju siiski veel liiga noored, et mingi loodusõnnetuse pärast hukka saada. Ütlen siis nii - tulge palun mulle külla ja pikemaks ajaks! Tõesti tahan, et oleksite turvalises kohas. Siin seda kodusoojust jätkub. Kallid olete.
Regina

Anonymous said...

Ei ole hullu, meie kaevik tehti lahti, koik rekkad soidavad myristades meist panama poole, seal on kyll sild kinni, sest vesi on liiga korgel, aga meie paaseme nyyd natuke uvita poole.juhhei, elame veel!jana

Anonymous said...

Kuidas siis on?
Kas kraanid keerati lõpuks kinni?
Tõesti päris metsik!!
Ja ütle veel, et inimene on looduse kuningas?
Aiki

Anonymous said...

Vihma sajab endiselt, meie veepaak saab ka kohe tyhjaks, jatkus 2 paevaks, aga nii paljud kohad on praegu veeta, et ei tea, millal parandama hakatakse.internett tuli tund tagasi, poes myydi tana veel ainult rinnapiima ja parmi, suitsu ka, homsest pidi ilm paranema, aga teed on nii katki, et keegi ei saa kuhugi.Eile oosel oobis meil veel 2 paari, venezuelast, nad tahtsid panamasse minna, aga nyyd keerasid otsa ringi ja proovivad 5 paevaga san josesse jouda, eks nais, inimesed ikka naeratavad, ei joua ara imestada