Sunday, December 05, 2010

pilte pole, sest oli hea pidu

Praegu oleme Panamas Davidis.Tulime oma 90 paeva tegema ja motlesime, et seekord votame natuke parema toa, kus on lugemislambid ja kylmkapp, nimetatakse seda junior sviidiks.ma enne helistasin ja kysisin, et kas on ikka lugemislambid, sest meie ju tahame kogu aeg lugeda ja see oli pohipohjus, miks me selle toa votsime, laes on selline lamp, et selle valgusel ei nae midagi teha, aga magamiseks on ka tylikas, selline sinine saastupirn.Kohvimasina tassisime ose kaasa nagu tavaliselt:)
Noh, astusime meie siis sisse ja hakkasime kohe pesa tegema, et kylmkappi taitma ja mina vaatasin, kas lambid polevad.Vajutan esimest lampi, ei pole, proovin teist, see samuti mitte, vaatan, kas juhe on pistikus, ei ole, vaatan, ei ole pistikutki.Lopuks , kui me voodit pool meetrit liigutasime, leidsime ka pistiku, aga yhe lambi juhe oli liiga lyhike, mart laks koridori ja leidis mingi konku, seal oli yks lamp, mille juhe oli pikem, teisel lambil jalle oli pirn labi, lopuks, kui olime pool tundi jannanud, saime asjad korda ka.Kuna toas oli kopitanud lohn, proovisime aknaid avada, aga see ei onnestunud, siis panime kondi sisse.Kuna see tuba on suurem kui tavalised, siis on siin ka mitu korda kovema myrinaga kont ja ma ei liialda, nagu traktor tootaks toas.Uks kaib meil kinni ainult kovasti tymmides, muidu ei jaa.Televiisor on meil ka, enamus kanaleid naitab filmi lumesajust, aga monda naeb, ma eile vaatasin yhe filmi.Naete, pruugib mul rollid vahetada ja hotelli omanikust kliendiks hakata, kui minust on saanudki rahulolematu tyyp.kuigi Mart kysis, et kas ma tahan, lahme viriseme, aga mulle tundub, et ei ole motet.Esimesel paeval palusime tuppa jaad tuua, ei toodutki, mart toi siis ise, pole ju motet viriseda seal, kus midagi nagunii muuta ei saa.Me ju tuleme 3 kuu parast jalle siia, votame kyll tavalise toa, aga muidu on siin koik naerunagudega ja sobralikud ja hind ka on soodne.
Yleeile oli siin grupp jalgpallureid, enamuses olid neegrid, mustad nagu oo, jooksid koik yhesuguste riietega ringi, jalamusklid valkumas.Eile toodi bussitais jalgrattureid,sellised, kes kuskil valjakul ringiratast soidavad, midagi sellist pole ma enne nainud.Nende jalad koosnesid ainult koolustest ja kontidest, nahk oli nii pingul, et kohe laheb katki, koivad niiii peenikesed ja nad yuldse olid taiesti kohud sissepoole lohkus ja kyyrud seljas, peaaegu koigil.ja kui nad siis sealt bussist valja astusid, sellised voolujoonelised varvilised riided seljas, kyyrus, peas mingid skafandrid,voi need kiivrid ja jalas olid neil sellised papud, kus talla all on mingi muhk, see kaib vist pedaali kylge, igal juhul oli seda kondimist vaga kentsakas vaadada, tavaliselt on ju saapal konts koige korgem osa.Muidugi voib see koik ainult mulle naljakas tunduda, sest enamus inimesi ju tegeleb spordiga, millest ma ei ole kunagi aru saanud.ykskord ma mangisin yhe klassioega terve paeva sulgpalli ja parast oli kasi 3 paeva haige, rohkem ma pole vaga soprti teinud.
Aga muidu on meilo monus puhkus, mina loen Paulo Coelho ingliskeelset raamatut, ma ei tea, kas see eesti keeles on juba ilmunud " The winner stands alone", mulle vaga meeldib, kogu aeg vaatan, palju veel on jaanud hirmuga, et saab otsa.Mardil on Lee Childi uus raamat, ka ingliskeelne, seda jatkub onneks ka, kui oleks eesti keelne, siis paev ja raamat,mitte midagi me tegema ei pea, lihtsalt magame ja loeme ja jolgume.Mina ostsin eile natuke linu ja ruloosid hotelli, tema ostis myrki termiitidele ja sipelgatele.Endale ostsime head juustu ja hispaania sinki ja monuleme.
Isegi ei tea, mis Adelantes toimub, neljapaeval saabus meile uus kokk, kuna ta on kokk, siis on voimalused alati fifty- sixty, et tal on mingi kiiks,elu on lihtsalt naidanud, aga eks ma homme naen.
Tana laheme kinno ja maja taga pidi olema ooklubi, mis on 7 paeva nadalas lahti, no tahaks naha.Esimesel ohtul motlesime, et ostame siit maja korvalt pizza, on mingi itaallaste koht, kell oli 10 minutit 6 labi, aga koht oli pime ja silt oli , et lahti on kella 6 alates.Kui me seal ringi vahtisime, siis tuli mingi plika,oigemini me kutsusime ta enda juurde, ta meist vaga valja ei teinud ja siis tema ytles, et poole tunni parast umbes teevad lahti.mart laks igaks juhuks tunni parast, et kaua see pizza aega votab, oeldi 10 minutit, aga vottis 20.isegi ei tea, miks ma veel ise nii ei ela ja sellega harjuma ei hakka.

5.dets. Jalle kodus.
See film, mida me Panamas vaatamas kaisime, oli "Lollide pidusoogi" ameerika variant.Lihtsalt kohutav.Raamatu sain labi, see oli hea.Eelmine nadal laks nagu lennates.Teisipaeval kaisin Gerliga haiglas kaasas, tal silmad valutasid ja tal oli korini, et apteegis pidevalt valesid rohtusid antakse( noh, et tana antakse yhed, maksad palju, nadala kasutad, ei aita, lahed uuesti, sama apteeker ytleb, et issand jumal, need rohud kyll ei aita, kuigi ta ise sulle eelmine kord need andis ja siis jalle annab uued ja koik kordub )gerlil oli muidugi koik uus ja huvitav, et koigepealt vastad kysimustele, kas sa tulid haiglasse jalgsi voi bussi voi kiirabiga, kas sa oled abielus jne. ja siis need sinu vastused trykimasinal sisse trykitakse.Arst oli nii ilus noor mees, et gerli oli nous kohe haiglasse jaama.kodus selgus, et seda ilusat arsti teavad paljud, ainult kahjuks pidi gei olema, siis oli Gerli nii onnetu.
Gerli laks meilt nyyd ara, tema tahab end toestada, et suudab ka ainult hispaania keelses kollektiivis ja yksi hakkama saada.Esimesel paeval uues peenes hotellis varastati tal toast telefon ja 40 USD rahakotist ara.Teretulemast uude kollektiivi!Me koik nutame teda taga,ta teab ise ka seda...
Suhetest niipalju, et Margit kaib meil nyyd jumalaga.on selline kohalik poiss, kellega jumal raagib.Mulle vaga meeldiks temaga (jumalaga) raakida, aga pole veel voimalust olnud.Samal paeval saatis jumal meile 700 USD, lihtsalt yks naine toi raha, et tema ka tapselt ei tea, kasti meile anda.pool paeva olime vaga roomsad, siis tuli valja , et meie sober Greg oli saatnud, et me ta auto kindlustuse ara maksaks.
Viimane pidu oli vaga super. JUNGLE FEVER ja meie 2. restorani aastapaev yhes koos.Jagasime kooki ja tasuta tequilat, keegi ei kakelnud ega oksendanud- SIEMPRE ADELANTE NO ATRAS!

2 comments:

Anonymous said...

Tere kiisud kutsud

Panama kohapealt võib öelda, et on asju, mis kunagi ei muutu :)

PS. lugesin just trip advisorist eriti mõnusat ja pikka järelkaja Adelantest (visake pilk peale)!

Kallidmusidpaid!

Piret

Anonymous said...

Tere!

Nii hea lugeda, et kõik läheb jälle oma tavalist rada.
Õnne ja edu!
Meil ehtne jõuluilm. Paks valge lumi on maas ja 3kraadi külma. Ilus on. Täna siis see salongi aastalõpu pidu. Uisutame Harju tn. liuväljal ja pidutseme pärast salongis. Kahju, et te tulla ei saanud.
Kallid teile!

Regina