Tuesday, October 30, 2007

vist on karmavolg???

a siis sadas natukene veel ja natukene veel ja palju veel ja siis sadas nii palju, et ka meil kuulutati valja kollane ohuvarv ja nyyd on kallanud eilsest ohtust saadik ehk siis 24 tundi vahtpidamata ja vihmast on taielik kopp ees.tegelikult mitte ainult vihmast, sest viimased ajallihtsalt kisub viltu.See elekter yhendati meile jargmisel paeval ikka ara.Aga siis voeti jalle vesi ara, siin pidi vist selline probleem olema, et veetorud lahevad mingite kohntade peal tee alt ja kui suured autod yle soidavad, siis on torud jalle katki.Aga seda vett ei antud meile ka mitte ooseks tagasi ja ka jargmisel paeval ei olnud vett mitte.pesemas kaisime Nicki juures nagu eelmisel korral, temal oli kraanikauss jalle triiki vett tais, et umbes, aga dushist jooksis ara, pesta sai, aga igal juhul oli minu moot tais, et nii see enam kesta ei saa, me peame ka veetsisterni ostma.kohe jargmisel paeval valisime valja, kauplesime hinna yle ja ostsime 5 kuupmeetrise pyti ja pumba ka, et muidu on ikka tore kyll, saabub kuiv periood ja turistid ja meil ei ole nadalas paar korda vett.Siis me kaisime veel Cortesis pangas, et kuna San Joses olin ma meie advokaadi sobra, kes on mingi harukontori juhataja,avalduse teinud, et ka pangakaardi saaks ja lubas, et see on jargmisel paeval Cortesis.Nyyd oli sellest moodunud juba 3 nadalat, ehk siis lootus kaart katte ka saada.Loomulikult ma mingit kaarti ei saanud, kyll otsiti seda sahtli seest ja laua alt, aga mida pole , seda pole.Siis nad vaatasid systeemist jargi, et mina olevat selle juba katte saanud.mul siis juba viha kerkis, siis lopuks tuli valja, et see oli see kaart, mille Mart aasta tagasi sai, kuigi minu meelest sai ta kaardi palju varem, aga see selleks.Siis nad vaitsid, et mina pole yldse mingit avaldust teinudki, et kaati saada.Tana helistasime sellele San Jose pankurile, tema vaatas jalle oma systeemist jargi, et kaart on Cortesi saadetud, lubas homme ise sinna helistada ja ara klaarida.Cortesi pankur kirjutas meile paberi lipiku peale oma nime ja telefoni numbri ja viimase suutis ka valesti kirjutada, pidime parast telefoniraamatust oige otsima.
Ja eile oosel kaisid meil jalle vargad.Ara oli viidud meie toomeeste tooriistad:trell, mingi ketassaag ja veel midagi.Need asjad olid neil voodi all, selles kilemajas, kus nad pesitsevad, nad olid kell 8 magama heitnud ja kui kui hommmikul arkasid, tooriistu ei olnud.Samal ajal oli meil valvur, tema ei teadnud asjast midagi, koer ka ei haukunud, aga vihma valas nii meeletult, et ega midagi kuulda voib olla ka ei olnud.Muidugi oli meil 2 versiooni, et
1.valvur mangis kellegagi kokku ja seeparast ka koer ei haukunud.Koer ju juba tunneb teda, ta on meil nadala valvanud.
2.valvur lihtsalt magas kuskil vorkkiiges
Oli , kuidas oli, valvuri lasime lahti.Milleks me maksame valvurile ja siis veel samal ajal varastatakse ka.Homme laheme San Isidrosse alarme vaatama, midagi peab valja motlema.Kuigi , ega ma ei tea, kas neeed alarmidki tootavad.Tana Mart paigaldas meie maja kylge liikumisanduriga lampe.Tahtis 3 lampi panna, toole hakkas ainult yks.nagu ikka.ja tegelikult see ajab nii vihale, kui sa pead oma aega ja energia sellise nomeduse peale raiskama.Asjad on siin enamuses nagu yhe dollari poest parit, kuigi maksavad taiega.selle pumba valas ka maa kylge kinni, et ara ei saaks viia, hirmus vark kohe.homme ostame pesapallikurika, kui on.
Suure maja ehitamine ka ei edene eriti, reedel mehed pogenesid, sest neil ei olnud vett, nemad ei saavat syya teha ja dushi all kaia, nad on vaga noudlikud ses osas, meie rassisime mudasena, nemad lahkusid kell 2 ja laupaev nad ka tagasi ei tulnud, kuigi vesi tuli reedel juba tund peale nende araminekut.Tana nad jalle ei saanud vaga tootada, sest kallab toesti hullult ja tooriistu neil ka hommikul ei olnud.ohtuks olid nad uued tooriistad muretsenud ja nyyd pidid magama heitma trell pea all.
reedel kaisime fullmoon partyl, keegi oli 2 hirmsat muusikut kutsunud, nii et esimest korda ma nagin, inimesed pooritasid silmi.Need vanad muusikud olid ieendast nii vaimustunud, et vaevalt nad yldse tahele panid, et teistele see muusika ei meeldi.Me olime koos Nicki ja Alanisega, see on see rikas leedulane, kes endal igal pool maid kokku ostab.Just ostis Ecuadoris ka tykikese, ytles, et seal on koik nii odav, saiaraha, siin tal on maa ostmiseks muidugi superpaevad.kui sul muidu ka on mingi ookeani vaade, siis viimastel paevadel yle 15 meetri kaugemale ei nae, vilmasein on ees.Nad kutsusid meid tana ka enda poole, et teeme drinki ja nii, aga me pole veel otsustanud, ootame kogu aeg, et 3 eestlast tuleks.nad pidid esmaspaeval Costa Ricasse joudma ja meile kohe helistama ja tegelikult ohtuks siiagi joudma, aga nyyd ei ole kippu ega koppu, taiesti imelik.Ma ei tea, kas tuli natukene depressiivne see lugu ja pilte ma ei hakka yldse seekord saatma.kui teil Eestis juhtub vihmane ilma olema, pistke pea valja ja vaadake, selline just ongi ja kylma on ka, tana oli 22, meil mardiga on kampsunid seljas.

4 comments:

anett said...

tere musikesed,
on ju paremaid ja halvemaid aegu, küll kõik möödub. Tore, et valvuri lahti lasite, ei tea jah kuidas sellist nõmedat olukorda lahendada.
küll need eestlased ka jõuavad, kindlasti helistamisega probleeme või kadusid kuskile ära mõneks ajaks....küll jõuavad,tranquilu. ;)
kell on 9 ja äratuskell helises. Väljas on vihmane ja tuuline, vihmvarjud lähevad tagurpidi kõigil...päris hull. Ei tea, kas tasubki välja minna.....aga pean.
lähen rehvivahetusse:)) pärast tööle.
küll on hea, et saab autoga minna....
püüan teile helistada ka kui õhtul jõuan skype krediiti juurde lisada..
musimusi,armastan teid palju, ärge kurvastake,kõik halb alati möödub:))
ps! küll see lõvipea on ikka kaunis!!!

Anonymous said...

Tere üle pika aja!

Kahtlemata on kahju kuulda, et teil vargad ringi liiguvad, tõepoolest tundus seal teie juures olles kõik tore ja ilus ja nii turvaline. Aga vähemalt teate nüüd ohte, ja ehk ikka saab miskit ette ka võtta.
Ilma osas lohutuseks - pole meil siin eestis ja rääkimata teil seal, häda midagi. Sellele otsusele jõudsime Tommuga Islandil. Kui on olemas halba ilma, on see miskipärast pesa teinud just sellele maale. Vihma sajab seal horisontaalselt, tuulekiirus on sada ja seda kõike ilmestab rahe. Kõigele lisaks pole seal teid, ja üle teede voolavad jõed (see meenutas kuidagi elavalt kostariikat : ) Seega, peame siin ja teie seal vastu! Ja raamat sai lõpuks trükist valmis, seega olid ikka abiks need ostetud lasteraamatud : )
Igal juhul, olge ikka tublid ja päike tuleb ükskord välja niikuinii!

anni

ps olen aru saanud, et teil on koer. patsutage teda ka minu poolt : )

Unknown said...

Kullakesed,
ma olen nüüd tasapisi end lugemisega järjepeale saanud. Te olete ikka mega tublid. Sellises ULME ühiskonnas midagi korralikku püstipanna on saavutus ja väärib aplausi ning medaleid. Täiesti normaalne, et vihmaga natuke kergemini nende nõmeduste peale närvi lähed. Loodetavasti tuleb teil peagi päike välja ja aitab teie tavapärase positiivsuse jalule - küll siis see suur maja ka edenema jälle hakkab.
Lubasin sulle meie pulmapiltide lingi anda:)
http://www2.eestifoto.ee/tellimine/
salasõna: c&v

Kallid ja loodetavasti saame juba järgmise loo hoopis positiivsema. Tervita oma vahvat abikaasat ja PALJU ÕNNE aastapäeva puhul:)

Anonymous said...

Tere
ei saa kohe mitte teil karmavõlga olla. Nii et unusta ära :) Sellistel super-kangelastel nagu teil ei saa sellist asja üldse eksisteerida päris kindlasti mitte. Te olete nii tublid olnud ja nii palju selle lühikese ajaga jõudnud. Mnjah ja veel nii kaunilt ja maitsekalt. Au ja kiitus!
Kutikule pai. Ja teile nii pai kui kõike parimat. Loodan et see lõputu vihm ükskord otsa saab ja turris mõtted kaovad kui tuul. Kas teil teed on ikka alles ümbruses?
kallistades Lembe